Microcip Electronics

Siteme de Securitate - IT&C

Antiefractie

Sistemele de alarmare la efractie au ca scop protejarea interioara / exterioara a proprietatilor prin detectarea incercarilor de intruziune. Ele sunt destinate oricarui spatiu in care sunt depozitate valori sau in care exista bunuri ce necesita protectie, incepand cu
“unitati financiar-bancare, institutii de interes public, cazinouri, case de schimb valutar si amanet, spatii comerciale mari, magazine de arme si munitii, statiilor de comercializare a produselor petroliere, detinatori de produse ori substante toxice, unitati speciale si alte obiective cu aglomerari de persoane ori valori inseminate” (cf. art. 4, ap.1, anexa 3, HG 1010/2004) si terminand cu sedii de firme, case private, etc.
Cei mai multi proprietari de imobile sau spatii comerciale decid sa instaleze un sistem de alarma impotriva efractiei numai dupa ce ei insasi sau vecinii lor au fost victimele unei spargeri sau a unei tentative de efractie. Instalarea unui sistem tehnic de alarma
impotriva efractiei este una din cele mai importante decizii pentru paza obiectivului (imobilului), a bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, adaugand un plus semnificativ de liniste beneficiarilor si avand un puternic efect de descurajare asupra infractorilor.
Sistemele de alarmare sunt proiectate pentru a detecta tentativele de efractie la nivelul perimetrului, cat si in interiorul obiectivului. Permit detectia incipienta a tentativelor de efrac?ie, urmarirea intrusilor dupa patrunderea in obiectiv, prin transmiterea alarmei catre sistemele de management de securitate, care vor comanda dispozitivele anexe din teren (porti, sirene) precum si alarmarea fortelor de interventie. Acolo unde se doreste detectarea posibililor intrusi inainte ca acestia sa patrunda in spatiul interior, sunt necesare echipamente de detectie perimetrala de exterior.
Avertizarea la patrunderea neautorizata in spatiul protejat se poate face atat local (acustic si luminos prin intermediul sirenelor de avertizare), cat si la distanta, in acest caz sistemul tehnic de alarma poate fi completat cu comunicator digital sau vocal pentru avertizarea beneficiarului si alertarea unei firme specializate de monitorizare si interventie rapida. De pe telefonul mobil exista posibilitatea de a trimite prin SMS comenzi sistemului de alarma prin care sa i se verifice starea si sa fie comandat pentru a executa diverse operatiuni.
Sistemul poate fi operat prin utilizarea tastaturii care se gaseste in imobil, prin utilizarea telecomenzii (ca la masina) si de pe telefonul mobil.
FunctiiIe sistemului antiefractie:
- detecteaza miscarea oamenilor sau animalelor, a deschiderii usilor, a spargerii geamurilor, si in cazul unui sistem complex, a scurgerilor de gaze, a fumului din incaperi, a inundatiilor;
- alarmeaza acustic, optic, telefonic, radio, GPRS si internet;
- poate indeplini functii suplimentare, cum ar fi aprinderea/inchiderea iluminatului, pornirea / oprirea ventilatiei, deschiderea/inchiderea usilor garajului, coborarea / ridicarea obloanelor ferestrelor, inchiderea / deschiderea unor yale electromagnetice.

Read 8026 times